Nieuws

Vrijdag 16 november. Het was vandaag in Noorwegen 13 graden. Nu weer op terugreis naar huis.

 

Vrijdag 7 september. Na een korte zomervakantie alweer 2 weken gewerkt. Beide weken naar Oslo geweest. Vandaag de auto weer vol zetten om zondagavond weer te vertrekken naar Zweden en Noorwegen.

 

Maandag 4 juni. Vanmorgen geladen in Deventer en nu op weg naar de boot Kiel – Goteborg. Vertrek om 19.00 uur. Dinsdag eerst een aantal pallets lossen in Zweden en dan door naar Oslo.

 

Vrijdag 23 maart. Afgelopen week niet naar Noorwegen geweest. Maar wat ritjes rond de kerk. Wel de auto in de wasstraat gehad

 

 

Woensdag 28 februari. Het is enorm koud en er ligt veel sneeuw in Noorwegen. Op plekken is het verraderlijk glad!

 

 

Woensdag 14 februari 2018. In tegenstelling tot vorige winter, nu erg veel sneeuw in Zweden en Noorwegen. Gelukkig in januari nieuwe winterbanden er onder laten monteren. Afgelopen zondagavond vertrokken. De verwachting is om donderdagavond thuis te zijn en vrijdag dubbelbemand de rit af te maken naar Luik en Maastricht.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Woensdag 15 maart 2017. De wekelijkse ritten naar Noorwegen gaan gewoon door. Gelukkig de hele winter geen extreem slecht weer gehad.

 

Donderdag 24 november. Een aantal weken geleden zijn de winterbanden al onder de auto gekomen. Een terechte verplichting in Noorwegen!

 

 

Zaterdag 17 september. Afgelopen week samen een rit naar Noorwegen gedaan. O.a. in Lillehammer geweest.

Gisteren in Nederland op een bijzonder pontje geweest. De pont over de Lek van Schoonhoven naar Groot Ammers

 

 

Vrijdag 12 augustus. Voor deze zomerperiode staat geen vakantie gepland. Dan maar een paar mooie plaatjes vanuit Noorwegen, bij Stavanger.

        

 

Maandag 4 juli. De ritten op Noorwegen gaan alle weken door. De nieuwe trailer bevalt uitstekend!

 

Vrijdag 29 april. Vanaf 16 april is de nieuwe Schmitz trailer in gebruik!

13015261_1740370549537070_4138850487877530909_n

 

achterkant OP-96-DV

 

Woensdag 30 maart. Ook in Noorwegen begint de winter zijn einde te naderen. Deze foto isvorige week op de Hemsedal (tussen Oslo en Bergen) genomen

 

Woensdag 20 januari. Vandaag erg winters in Arendal!

 Arendal ligt in het zuiden van Noorwegen

 

 

Maandag 4 januari 2016. Wij wensen iedereen een goed en gezond 2016!

Luc is vanmorgen vertrokken voor de eerste rit in 2016 naar Noorwegen.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Woensdag 11 november. De auto staat weer rondom op winterbanden en alle sneeuw- en ijskettingen zijn weer aan boord. Klaar voor de winter in Noorwegen.

 

Vrijdag 8 oktober. De wekelijkse ritten op Noorwegen gaan gewoon door. De auto is vorige week APK gekeurd, want die is alweer twee jaar oud.

 

Vrijdag 21 augustus. Afgelopen week samen naar Noorwegen geweest.

  IMG_2914

Laden in Oslo                                                                               Ferry van Malmö naar Travemunde

 

Zaterdag 25 juli. 3 weken vakantie zit er weer op. Vrijdag de auto samen volgeladen in Antwerpen en Deventer. Luc is vanmorgen met 3 adressen vertrokken naar Noorwegen. Zondagmorgen om 9 uur de boot vanaf Hirtshals naar Kristiansand.

 

Zaterdag 6 juni. Wasdag!

 

Zondag 12 april. Foto’s van afgelopen week. In Sogndal, tussen Skei en Kaupanger op de Rv5!

 

 

Vrijdag 13 maart. Luc had gisteravond de boot Oslo-Kopenhagen. Is vanavond dus thuis na een helse week van veel sneeuw, sneeuwkettingen leggen, afgesloten passen, enz.

IMG_2506   IMG_2514   IMG_2515

 

Dinsdag 10 maart. Afgelopen zaterdag allebei de laatste 7 punten voor de Code 95 gehaald! Iedere beroepschauffeur moet vóór 10 september 2016 35 uur nascholing volgen.

 

Woensdag 11 februari. Maandag samen de auto gelost en geladen in Nederland. Luc had maandagnacht om 2.30 uur de boot vanuit Travemunde naar Trelleborg. De reis gaat deze week naar Kristiansund. Dat ligt aan de westkust van Noorwegen tussen Alesund en Trondheim. Dikke rit dus!

 

Maandag 12 januari 2015. Vorige week de eerste rit in 2015 weer naar Noorwegen geweest.

3x controle gehad. Gelukkig is alles voor elkaar: rondom op winterbanden en voldoende sneeuw- en ijskettingen aan boord.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 10 december.

Vanmorgen om 9.45 uur tussen Oslo en Bergen

 

Maandag 1 december. Deze week ritje naar Trondheim

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTu6kSCH5vAM3B4UJ8l7Jjo6PpLwaPnZ-XXG1AXx_9t6qfHrk5K8g

 

Vrijdag 25 oktober. Bij de Color Line in Kristiansand.

 

8 oktober. Afgelopen vrijdag in Nederland o.a. maxi-cosi’s geladen. Dinsdag gelost bij het Baby Hus in Radal, bij Bergen in Noorwegen.

foto (5)

 

8 september. Tot mijn grote schrik de website al een hele poos niet bijgewerkt! Excuses! Het werk loopt redelijk. De auto doet het goed! Een paar weken geleden samen een rit Noorwegen gedaan. Prachtige rit vanaf Oosterhesselen, Travemunde, Trelleborg, Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Hirtshals weer naar huis.

Ook door de Laerdalstunnel gekomen van 24,5 km!

cid:14A43D32-C899-4F2F-86AB-E3E70D0C7B8C

 

cid:0974B505-EF35-44E9-8A94-AD10C2165040

cid:92114032-D479-45AB-A4E5-2C2FD66728A3

 

12 mei. De auto heeft een week stilgestaan. De winterbanden zijn vervangen door de zomerbanden en de auto heeft zijn eerste beurt gehad. Wij zijn een weekje er tussen uit geweest en nu alweer de tweede rit naar Noorwegen.

 

6 april. Luc is vrijdagmiddag vanuit Stavanger naar Malmö gereden. Omdat hij gevaarlijke stoffen had geladen, kon hij niet met een ferry vanaf Noorwegen naar Denemarken mee. Vanmiddag om 16 uur vaart hij Malmö-Travemunde.

 

26 maart. Afgelopen donderdag is de nieuwe Truckstar uitgekomen. Hierin staat een 6 pagina’s tellende reportage over Luc en zijn werk! In februari was een verslaggever van de Truckstar 5 dagen mee geweest met een rit naar Noorwegen.

 

 

Woensdag 12 maart Net als bij ons, is het in Noorwegen ook prachtig weer. In Oslo gisteren 14 graden! Wat een heerlijkheid: geen gladde wegen, geen sneeuwkettingen leggen, enz. Luc had vanmorgen de Colorline en is vandaag zijn rondje Noorwegen begonnen

 

Maandag 27 januari. Luc had vannacht de TT-line (Travemunde – Trelleborg). In Zweden erg slecht weer. Veel wind en ongelukken

 

Maandag 5 januari 2014. De auto heeft 2 weken stilgestaan en Luc is gisteravond weer vertrokken naar Noorwegen. Ook in Noorwegen is het geen winters weer.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Woensdag 20 november.  Op 26 oktober is de nieuwe auto afgeleverd! De website moet dus helemaal aangepast worden. Onderstaand alvast een voorproefje….

 

 

Vrijdag 25 oktober. Afgelopen maandag en dinsdag gelost in Nederland. Verder lekker een paar daagjes vrij in de herfstvakantie. En ook héél véél regelen deze week!! Pas maandag laden en weer op naar Noorwegen.

 

Woensdag 24 juli. Vorige week pas dinsdagavond vertrokken via Oslo naar Bergen. Dan ben je dus zaterdagavond laat thuis. En gistermorgen weer vertrokken om te lossen in Rotterdam. De auto is nu geladen voor Alesund en omgeving. In verband met Truckstar, gaat Luc er pas maandag mee op.

 

Zondag 30 juni. De laatste 5 weken zijn vreemd verlopen. Luc had een flinke blessure opgelopen en zit pas sinds gisteren weer zelf achter het stuur. De reis gaat deze week naar Alesund, aan de westkust in Noorwegen. Gisteravond gevaren met de Stena, vanaf Kiel naar Goteborg, en vandaag op zijn gemak, via Oslo, naar Alesund rijden.

 

Donderdag 9 mei. Net als vorige week maan- en dinsdag, ook gisteren weer samen rondje Nederland, België en Duitsland gereden. Het was een lange dag met alle files in Nederland! Maar de vrachtwagen staat weer vol voor Noorwegen.

 

Dinsdag 2 april. De paasdagen weer gehad en Luc is maandagavond vertrokken naar Noorwegen. De reis gaat deze week naar Oslo en Sandefjord.

 

Zondag 10 februari. Dat is lang geleden: weekend rijden. Gistermiddag om 4 uur vertrokken en doorgereden tot aan Padborg. Vanmiddag om 5 uur de boot vanaf Hirtshals naar Kristansand en morgen lossen in Stavanger.

 

Woensdag 9 januari. Luc is zondag vertrokken naar Noorwegen, Bergen. In Oslo was het +1. Maar de weg naar Bergen was spiegelglad!

 

Iedereen een gelukkig en gezond 2013!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 12 december. Afgelopen koude nacht in Noorwegen: -26 graden!!! En veel sneeuw!

 

Maandag 26 november. Alweer de 3e rit na een bijzonder interessant verblijf in Amerika. Luc heeft net gelost in Ystad (Zweden) en is nu op weg naar Oslo.

 

Zondag 4 november. De vrachtauto staat even stil. Luc is nu in Amerika aan het genieten!!

 

 

 

 

Zaterdag 29 september. Afgelopen week samen een weekje op vakantie geweest. De vrachtauto is gewoon naar Noorwegen gegaan omdat wij een chauffeur hadden ingehuurd. Luc gaat maandag bijladen in Winschoten en gaat daarna naar Noorwegen.

 

Dinsdag 28 augustus. Vorige week samen een ritje Noorwegen gedaan. Dat was een tijd geleden!

 

Dinsdag 14 augustus. De vakantie zit er weer op en Luc wacht op lading voor Noorwegen.

 

Maandag 30 juli. We hebben een fantastisch Truckstarfestival gehad!

 

Zondag 8 juli. Luc heeft geladen voor Mo i Rana en is gistermorgen vertrokken.

Mo i Rana is eenstad in de gemeente Rana aan het Ranfjord in Nordland in het noorden van Noorwegen. Het is vanaf Trelleborg nog zo’n 2000km rijden. Het is de 4e grootste stad van het noorden van Noorwegen, met 25.325 inwoners (2005). De stad ligt net ten zuiden van de poolcirkel op 66½° NB. Tussen Mo i Rana en Saltdal ligt het Poolcirkelcentrum. Ten noorden ligt het Saltfjellet-Svartisen nationaal park met de gletsjer Svartisen en de zijarm Engabreen. De gemiddelde temperatuur in januari is -6*C en in juli 13*C, met gemiddeld 1400mm neerslag per jaar. (Bron: Wikipedia)

Moholmen in Mo i Rana

 

 

 

Zondag 6 mei. Luc heeft geladen voor Bergen in Noorwegen en is vanavond vertrokken. Vannacht om 3 uur de TT-line (Travemunde – Trelleborg)

 

Vrijdag 3 februari. Het was in Griekenland erg slecht weer. De Grieken zijn helemaal niet berekend op sneeuw. Ondanks alles verliep zowel het lossen als het laden goed. En kon woensdagavond de boot naar Italië worden genomen. Door de storm had die 5 uur vertraging. Ook in het noorden van Italië ligt erg veel sneeuw.

kaart Griekenland

 

Zondag 29 januari. Luc is vrijdagmorgen vertrokken voor een rit naar Griekenland. Vanmiddag heeft hij de boot vanaf Ancona in Italië naar Griekenland. Dinsdag lossen in Athene.

 

Maandag 16 januari 2012. Luc is zaterdagavond teruggekomen uit Noorwegen. Vandaag vrij en morgen lossen in Friesland.

 

CIMG0588 (Small)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 21 december. Nog een ritje Oslo en omgeving in de laatste week voor Kerst.

 

Woensdag 14 december. Luc is net terug van een weekrit naar Mo i Rana in Noorwegen.  Dat ligt net ten zuiden van de Poolcirkel. Het was daar erg koud en héél veel sneeuw. Wel weer leuk voor de kerstkaart! Nog lossen in Gent (B) en dan even afwachten wat er de laatste week voor Kerst nog komt.

 

Vrijdag 18 november. Het nieuws al een tijdje niet bijgewerkt. Maar eigenlijk is er weinig te melden. Wekelijks de normale ritjes naar Noorwegen. De winter begint er in Noorwegen ook aan te komen. Afgelopen week ’s nachts al -12°! Gelukkig zitten de winterbanden alweer op de truck.

 

Vrijdag 23 september. De vakantie is allang weer achter de rug en Luc heeft zijn wekelijkse ritten op Noorwegen weer hervat. Hij is nu in Stavanger. Daarna terugladen in Kristansand en we verwachten hem zaterdagavond weer thuis.

 

Zondag 24 juli. Dit is de laatste werkweek voor een welverdiende vakantie! Luc is zaterdagmiddag vertrokken en had ’s nachts de boot. Hij is dus zondagavond in Oslo om maandag bij de eerste klant te lossen. Het weer is daar nu net als in Nederland: koud, regen en veel wind.

 

Maandag 23 mei. De reis ging vorige week naar Bergen. Luc was vrijdagmiddag thuis en heeft vandaag de vrachtwagen gelost in Rotterdam. Daarna geladen in België voor Zweden.

 

Zaterdag 16 april. Luc heeft vanmiddag om 1 uur de auto gestart en is nu op weg naar Hirtshals in Denemarken. Zondagmorgen om 11 uur de boot naar Kristiansand. Dan rijden naar Sandefjørd om daar maandag te lossen.

 

Vrijdag 15 april. Luc is nu aan het lossen in Hoogeveen. Vanavond zet hij de auto weer vol in Deventer en gaat hij morgen op naar Noorwegen om maandag te lossen.

 

Woensdag 6 april. Deze week een rit via Kopenhagen naar Oslo en Sandefjord. Vervolgens terugladen in Drammen voor Nederland.

 

Maandag 21 maart.  We hebben een andere trailer gekocht! Het is een Pacton huiftrailer. Verder is er weinig schokkends te melden. Luc rijdt zijn wekelijkse ritjes naar Noorwegen. Hij heeft vorige week nog wel erg veel sneeuw gehad en moest sommige stukken op de sneeuwkettingen rijden!

 

Woensdag 16 februari. 5 februari zijn de mannen weer gearriveerd bij Ten Back in Doetinchem. Ze hebben een fantastische rally gehad en zijn zelfs als 6e geëindigd!

Luc heeft vorige week zijn vrachtauto weer gestart en is naar Stockholm geweest. De reis gaat deze week naar Sandefjord.

 

Maandag 31 januari. Deze week iets anders dan een vrachtwagen besturen! Samen met collega eigen rijder Han Baltes  vormen ze Team HaLu en rijden een rally naar Lapland. Je kunt ze volgen op de website van Lapland tour 2011. Wanneer je klikt op: volg de teams live!! Kun je zien waar ze zich bevinden.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

17 december.  Luc zit nu in Stavanger in Noorwegen. Er ligt daar een dik pak sneeuw en de wegen zijn spekglad!

 

Vrijdag 10 december. De reis ging afgelopen week naar Zweden. Daarna nog een ritje gedaan tussen Duitsland en Nederland. Er wordt nu geladen in Valkenswaard.

 

Woensdag 24 november. De reis gaat deze week naar Oslo. Vanmiddag om 17 uur de Stena vanaf Kiel naar Goteborg.

 

Truckstar 2010 018 (Custom)Hier zitten we nog niet op te wachten!

 

Zondag 21 november. Luc vertrekt vanavond naar Bremerhaven om daar te lossen. De rest van de lading wordt morgenmiddag gelost in Rotterdam. Afwachten wat de rest van de week brengt.

 

Zondag 14 november. De winterbanden zitten weer onder de auto. Maar laten we hopen dat we niet zoveel sneeuw krijgen als afgelopen winter! De rit gaat deze week naar Stockholm. Vannacht om 1 uur de TT-line vanaf Travemunde.

 

Maandag 18 oktober. Sinds weken eindelijk weer een mooie rit. De bestemming is Sandnessjøen. Luc is zaterdagmiddag vertrokken en had ’s nachts om 1 uur de ferry Travemunde-Trelleborg.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Sandnessjoen2.jpg/500px-Sandnessjoen2.jpg

Panorama Sandjessjøen

Volgens de weerberichten gaat het deze week sneeuwen in Sandnessjøen. Luc heeft uiteraard de sneeuwkettingen al aan boord, maar de auto staat nog niet op winterbanden.

 

Maandag 27 september. Vandaag 5 losadressen in Nederland. Morgen laden in Amersfoort en in Hengelo en dan weer op naar Oslo.

 

Woensdag 1 september. Luc is zaterdagavond opgegaan naar Travemunde. Zaterdagnacht met de TT-line naar Trelleborg gevaren. Zondag de hele dag door Zweden gereden en maandag gelost in Oslo. Vervolgens doorgereden naar Stavanger. Dinsdag gelost en teruggeladen voor Antwerpen.

 

Woensdag 25 augustus. De trailer is afgelopen vrijdag volgeladen in Ootmarsum, Almere en Papendrecht. Luc is er zaterdagmorgen mee vertrokken naar Stavanger via Hirtshals-Kristiansand. Maandagmorgen lossen en daarna in de buurt weer geladen. Luc staat nu vanaf dinsdagmiddag vast in de haven van Kristiansund. Door het slechte weer op Skagerak vaart de ferry niet!

 

Zondag 15 augustus. In verband met de vakantie staat de auto al een paar weken stil. Het is de bedoeling dat Luc deze week weer gaat rijden.

 

Maandag 26 juli. We hebben een fantastisch Truckstar-weekend gehad! Foto’s volgen!

 

Maandag 5 juli. De laatste tijd de website niet bijgewerkt. Er was ook niets bijzonders te melden. Deze week een bijzondere rit! De reis gaat naar Trømso.

Trømso ligt boven in Noorwegen. De reis die Luc en bijrijder Jan afleggen gaat via: Oosterhesselen – Travemunde – Trelleborg – JonkopingOrebroGavleSundsvallUmea – Lulea – KirunaTrømso.

Kaart van Noorwegen

Tromsø is de grootste stad van Scandinavië, 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel en herbergt de meest noordelijke universiteit, de meest noordelijke brouwerij en ook meest noordelijke kathedraal ter wereld. De stad leeft van onderwijs, onderzoek en de vangst en export van vis en satelliettechnologie.

De gemeente Tromsø telt meer dan 65.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 2516 vierkante kilometer. In de stad zelf wonen circa 58.000 mensen. Op het bergachtige schiereiland Lyngen ligt – met  een oppervlakte van 810 vierkante kilometer – de  gemeente Lyngen, waar pakweg 3200 mensen wonen. Landbouw en visserij zijn de hoofdmiddelen van bestaan van de meeste dorpen in de regio. In Furuflaten, aan de kust van de Lyngenfjord, staan ook enkele succesvolle industriële ondernemingen. De bevolking is van Noorse, Samische en Finse afkomst. Tussen 20 mei en 22 juli schijnt in Trømso de middernachtszon. (Bron: www.visitnorway.com)

 

Woensdag 26 mei. De reis gaat deze week naar Bergen in Noorwegen. Luc is 2e Pinksterdag ’s avonds vertrokken naar Moerdijk om daar bij te laden. Vervolgens nog wat omgezet in Deventer en van daar uit naar Bergen. Dat wordt dus een latertje deze week!

 

Zondag 25 april. Luc is gisteravond vertrokken. De reis gaat deze week weer naar Stavanger. Vandaag om 15.00 uur de ferry vanaf Hirtshals.

 

Maandag 19 april. De rit gaat deze week naar Stavanger. Luc is gisteravond vertrokken. Hij gaat via Denemarken en heeft maandagavond de ferry vanaf Hirtshals naar Kristiansund. Doordat het vliegverkeer al bijna een week lam ligt, is het verkeer overal erg druk en de veerboten puilen uit van alle passagiers!

 

Vrijdag 9 april. De reis ging afgelopen week naar Stockholm. Aangezien het nu eindelijk voorjaar is, gaan vanmiddag de winterbanden eraf. Jan E. gaat even met de truck naar Heuver in Hardenberg om er nieuwe zomerbanden op te laten zetten. Jan, bedankt voor je hulp!

 

Woensdag 31 maart. Luc is nu onderweg naar huis. Hij is zaterdagmiddag vertrokken naar Noorwegen. Dat was het 3e weekend achter elkaar. Kwam net zo uit. In ieder geval met het Paasweekend voor de boeg, fijn thuis!                                       Grote-paashaas

 

Maandag 15 maart. Door wat problemen met de boot van Stavanger naar Hirtshals is Luc afgelopen weekend gestrand in Denemarken. Je mag immers met een huiftrailer niet op zondag in Duitsland rijden. Dus kon hij pas zondagavond om 22 uur de grens over rijden.

 

Zaterdag 20 februari. De auto heeft een tijdje stil gestaan. Maar gisteren heeft Luc de trailer vol geladen voor Noorwegen. Zondagmorgen heeft hij om 10 uur de ferry vanaf Hirtshals, boven in Denemarken, naar Kristiansund.

 

Woensdag 3 februari. We hebben het in Nederland allemaal wel een beetje gehad met de winter en de sneeuw. In Noord-Duitsland, Zweden en Noorwegen, het is overal slecht bij de weg. Veel sneeuw en wind die weer voor sneeuwduinen zorgen, maken het rijden er niet gemakkelijker op. Gelukkig hebben we, ondanks de gladde wegen, nog geen schade gereden!

 

Foto's hamar viking ship 2009 010 (Small)

 

Vrijdag 8 januari 2010. Hier in Nederland is het koud en bij ons ligt een dik pak sneeuw. In Noorwegen is het nog veel kouder. Temperaturen van dik boven de -20 graden en er ligt meer dan een halve meter sneeuw! Het viel Luc dan ook niet mee om op zijn losadres te komen! Toch is dat gisteren gelukt en hij is nu weer op de terugreis naar huis.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oudjaarsdag, 9 uur. Luc heeft deze week nog een ritje Noorwegen gedaan. Hij komt vanmiddag thuis en dan kunnen we met elkaar vanavond om 12 uur het glas heffen op 2010! Iedereen een Gelukkig Nieuwjaar toegewenst!

 

Woensdag 9 december. 20.00 uur. Luc zit nu op de boot vanaf Travemunde naar Trelleborg. Hij heeft stukgoed geladen voor Zweden en Noorwegen. Het is nu al woensdagavond, dus zal hij dit weekend niet vroeg thuis zijn. Moèt nu eenmaal zo de laatste dagen voor de Kerst!

 

Foto's hamar viking ship 2009 005 bewerkt (Small) (Custom)Vóór het VikingShip in Hamar

 

Maandag 23 november. De directie was zaterdagavond laat thuis. Er wordt nu gelost in Deventer. Morgen laden in Duitsland voor Noorwegen en daarna in Denemarken kerstbomen terugladen.

 

Zondag 8 november.  Luc is afgelopen week teruggekomen uit Bergen. Hij heeft daar gelost en teruggeladen in Stavanger en de lading gelost in Rotterdam. Nu dus genoten van een lang weekend!

 

Zondag 25 oktober. Het was een latertje deze week. Luc was zaterdagavond om 22 uur thuis. Maandag gaat hij met de trailer naar de garage voor een reparatie. Daarna gaat hij zijn vracht lossen in Nederland.

 

Dinsdag 13 oktober. Luc is zondagavond vertrokken. ’s Nachts om half 3 de boot vanuit Travemunde naar Trelleborg. Maandagavond gearriveerd in Oslo. Vanmorgen daar gelost en nu op weg naar Stavanger om daar de laatste paletten te lossen.

 

Vrijdag 9 oktober. Dat was een snel rondje Noorwegen! Luc is vandaag aan het lossen in het Westland en de trailer weer volzetten voor volgende week.

 

Maandag 5 oktober. Luc is op weg naar Trondheim. Daar moet hij dinsdag lossen. Het is er koud en het sneeuwt al een beetje. Maar goed dat de winterbanden er al weer op zitten!

 

Zondag 27 september. Luc is zojuist vertrokken. Hij moet nog een pallet bijladen in Winschoten en heeft vannacht om half drie de boot naar Trelleborg. Maandag rijden naar Oslo.

 

Vrijdag 18 september. Na een paar dagen bij huis, is Luc vandaag begonnen te voorladen voor Noorwegen. Afhankelijk van wanneer er gelost moet worden, zal hij zaterdag of zondag vertrekken.

 

Vrijdag 11 september. Dit rit ging ook deze week weer naar Noorwegen. Een spoedritje naar Stavanger.

 

Maandag 31 augustus. Luc is vandaag met Jan afgereisd naar Mo i Rana.

Mo i Rana is een Noorse stad in de gemeente Rana aan het Ranfjord in Nordland in het noorden van Noorwegen. Het is vanaf Trelleborg nog zo’n 2000km rijden. Het is de 4e grootste stad van het noorden van Noorwegen, met 25.325 inwoners (2005). De stad ligt net ten zuiden van de poolcirkel op 66½° NB. Tussen Mo i Rana en Saltdal ligt het Poolcirkelcentrum. Ten noorden ligt het Saltfjellet-Svartisen nationaal park met de gletsjer Svartisen en de zijarm Engabreen. De gemiddelde temperatuur in januari is -6*C en in juli 13*C, met gemiddeld 1400mm neerslag per jaar. (Bron: Wikipedia)

Moholmen in Mo i Rana

 

 

Dinsdag 25 augustus. We zijn de vakantie rustig doorgekomen. Kids zijn al weer een week naar school en we hopen dat de drukte in transport weer gaat toenemen. Luc is nu in IJmuiden aan het voorladen voor Noorwegen.

 

Vrijdag 17 juli. Alhoewel zo’n beetje heel BV-Nederland van zijn vakantie geniet, gaat Luc nog onverminderd door en gaat vanavond weer op naar Noorwegen.

 

Zaterdag 11 juli. Luc is vanmiddag vertrokken naar Noorwegen. Hij moest vanmiddag nog bijladen in Winschoten en heeft vannacht de boot vanaf Travemunde. Maandag lossen in Oslo en dan door naar Stavanger.

 

Vrijdag 10 juli. Het bord in de tuin is eindelijk af! Het is heel mooi geworden!

Foto's BV-LT-68 007 (Small)